Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пример за ремонт на път, с който се "подготвят" бъдещи катастрофи (ВИДЕО)

03 ноември 2018, 18:00 часа • 3381 прочитания

След жестоката автобусна катастрофа при Своге, заради която в крайна сметка от този свят си отидоха 20 души, дебатът относно това какво прави държавата като стопанин на републиканската пътна мрежа се изостри. През тази седмица ръководителят на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Светослав Глосов призна, че 360 метра от участъка, където стана трагедията, са асфалтирани със смес, която не е отговаряла на правилата.

Пример как вървят нещата с ремонтите в милата ни родина дава във Facebook потребител с името Мария Стоева. Г-жа Стоева онагледява нещата с два видеоклипа, като и двата са от Луковит.

Първият показва как е ремонтиран пътя, водещ към Карлуково. Става въпрос за излизване на смес в дупки, която образува кръпки с множество дребни камъчета от сипания чакъл. При опит да се спре на такава настилка вероятността от поднасяне е изключително голяма. Дори с крак кръпката може да бъде лесно разрушена – достатъчно е човек само да провлачи стъпалото си по настилката.

Вторият пример пък е в самия Луковит, близо до големия магазин на Lidl. Там има дупка, дълбока поне половин метър, която е запълнена с шума, дори клончета с листа, за да се указва на неподозиращите какво може да им се случи, ако се объркат да минат през това място. Г-жа Стоева коментира иронично под поста с видеото, че проверява дали клончетата "са пуснали коренчета". По думите ѝ, дупката е там от месеци.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес