Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обсъждат вариант за изграждане на обходен път на Плевен

28 август 2019, 15:45 часа • 8142 прочитания

Варианти за изграждане на обходен път на Плевен за трафика на товарните автомобили обсъждаха днес институции, които имат отношение по проблема. Срещата се проведе при плевенския областен управител Мирослав Петров. Тя бе по инициатива на АПИ. На нея присъстваха и представители на Областно пътно управление, Община Плевен, РИОСВ, камарата на архитектите и БДДР, съобщиха от областната управа.

Още през 2007 г. АПИ е възложила проучвания за изграждане на обходен път на Плевен, стана ясно на срещата.

„Тогава всички предложени и рационални от технико-икономическа и експлоатационна гледна точка варианти преминават в една или друга степен през защитената територия на Кайлъка. Това е причината проектната разработка да не е доведена до успешен край. Ето защо се спряхме на три възможни варианта, които изпратихме на РИОСВ и Община Плевен”, поясни инж. Ася Чипева, директор на дирекция „Инвестиционно проектиране и отчуждителни процедури” в пътната агенция. Тя допълни, че наличието на защитена територия с такива мащаби като Кайлъка ограничава възможностите за изграждане на обходен път на областния град.

Участниците в срещата са решили Община Плевен да посочи своите изисквания към АПИ, за да бъде дадена зелена светлина на един от вариантите и да се стартират съответните процедури.

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес