Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Никопол започва тримесечна кампания за пролетно почистване

31 януари 2020, 12:02 часа • 13753 прочитания

От утре, 1 февруари, в Никопол започва кампанията „Да почистим пролетно нашия град”. Тя е по инициатива на общинската управа там и ще продължи до 30 април т.г. Стартът ще бъде даден в деня на откриването на кампанията от 9,30 ч. пред Паметника на Победата - с почистване на района около мемориала, съобщи управата на крайдунавския град.

Предвидени са два етапа на кампанията. Първият ще бъде от 1 февруари до 15 април. Той включва почистване на местата за отдих и туризъм в Никопол – прилежащите територии на исторически и културни паметници, дворове, паркинги, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространство и др.

Вторият етап е от 16 до 30 април и е под мотото „Да пазим природата - за по-чист и привлекателен град”. В него ще се изпълнят дейности по озеленяване на територии около паметници, на училищни дворове, затревяване на свободни общински места, засаждане на дървета, възстановяване на пейки, почистване на района около пристанището и на крайбрежната зона и др.

За участниците в кампанията ще бъдат осигурени чували, ръкавици, метли, лопати, контейнери и коли за извозване на  отпадъците.

На интернет страницата на Община Никопол са публикувани и указания къде трябва да се изхвърлят различните видове отпадъци при пролетното почистване на жилищата, таваните и мазетата, къде не бива да се изхвърлят строителни отпадъци, ненужна битова техника и др.

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес