Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 250 кандидат-медици от 11 държави ще представят културата на своите нации в Плевен

07 ноември 2019, 16:20 часа • 2094 прочитания

Над 250 студенти медици от 11 държави ще се включат в седмото издание на Деня на народите в плевенския Медицински университет. На 9 ноември след обяд спортният комплекс в университета отново ще се превърне в международна сцена. На нея студенти от висшето училище ще представят културата, традиционната кухня, бита, историята, песните и танците на своите народи.

Ежегодният Ден на народите се организира от чуждестранните студенти с подкрепата на българските им колеги, съобщиха от университета.

Своите традиции и култури ще представят студенти от Индия, Япония, Германия, Португалия, Република Кабо Верде, България, Шри Ланка, Сомалия, Италия, Непал и Пакистан. Отделните държави ще имат отбори в четири категории. Те ще имат и свои щандове, на които гостите на празника ще могат да традиционната за всяка страна кухня.

Всяка година Денят на народите е посветен на благотворителна кауза, която ще бъде обявена по време на събитието. Доброволци от Българския червен кръст също ще гостуват на форума, за да промотират кампанията си за насърчаване на кръводаряването, поясниха организаторите.

 

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес