Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Клошари подпалиха изоставена сграда в центъра на Плевен

02 юли 2019, 11:30 часа • 17430 прочитания

Самонастанили се клошари са предизвикали пожар в изоставена триетажна сграда в центъра на Плевен рано тази сутрин. При инцидента е пострадал 58-годишен мъж, който се опитал да гаси огъня и получил обгаряния на ръцете, съобщи Областната дирекция на вътрешните работи в Плевен.

Сигналът за пожара е подаден в 6,00 ч. Огнеборци с три специализирани автомобила и една автостълба са участвали в гасенето на пламъците. Първоначалният оглед на мястото на огнения инцидент показал, че пожарът е предизвикан от незаконно нанесли се обитатели. Натрупаните в сградата отпадъци спомогнали огънят да се разпростре бързо на голяма площ. Трима от клошарите са откарани в болницата. Двама от тях са освободени, защото нямали сериозни наранявания. На 58-годишния с обгорените ръце е оказана медицинска помощ.

В изоставената сграда някога беше настанена Кръвна банка. Тя стои неподдържана и неремонтирана от много години. В нея са самонастаняват бездомници, които вече няколко пъти предизвикват пожари, припомнят от Областната полицейска дирекция.

За поредния пожар в сградата е уведомена прокуратурата.

 

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес