Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доброволци предлагат нова идея за облагородяване на плевенския парк „Кайлъка“

27 февруари 2019, 15:15 часа • 1354 прочитания

Неправителствената организация „Доброволци за Кайлъка” предложи днес поредната си идея за облагородяване на прочутия плевенски парк. Тя бе представена на областния управител на Плевен Мирослав Петров.

Членовете на организацията предлагат Площадката на целувките, която е в близост до зоологическата градина, да се превърне в безплатна сцена за изява на творци в различни изкуства, съобщиха от областната управа.

Авторите на идеята смятат, че на тази площадка трябва да се положи настилка на няколко нива. След това да се монтират пейки за зрителите, да се изгради централен подиум с навес и да се направят декоративни парапети. На мястото трябва да се изгради и рампа, за да стане то достъпно за хора с двигателни увреждания и за майки с детски колички.

Доброволци за Кайлъка” бе създадена миналото лято от ентусиасти, живеещи в Плевен. Те организираха поредица от акции, с които възстановиха няколко потънали в растителност и забрава знакови места в парка, създадени преди повече от половин век. Едно от тези знакови места беше Площадката на целувките. В акциите са участвали близо 100 доброволци на възраст от 5 до 65 години.

Областният управител Мирослав Петров е обещал подкрепа и съдействие за новата инициатива на организацията.

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес