Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Деца и беловласи обитатели на Дома за стари хора в Бохот се включиха в инициативата „Да изчистим България заедно“

13 септември 2019, 13:29 часа • 9634 прочитания

Беловласи обитатели на Дома за стари хора в плевенското село Бохот, заедно деца и учители от местното училище „Антон Страшимиров“, се включиха днес в инициативата „Да изчистим България заедно“. Точно в 10,00 ч. дворът на дома се изпълни с усмихнати хора. Домакините и техните гости хванаха метли, гребла и чували и започнаха да чистят нападалата есенна шума. Макар и с бастуни в ръка, старците се стараеха да помагат на своите млади помощници.

 

 

 

 

„По този начин искаме и ние да допринесем за това всички да живеем в една по-чиста и красива България. Природата хиляди години чака нас, хората, да разберем колко красота има в небето, върху скалите, в тревата, в морската шир… Затова трябва да я пазим“, пояснява психологът на Дома Лиляна Иванова.

Най-емоционално обясни участието си в акцията седмокласничката Звезделина. „Дойдох тук, за да покажа на възрастните, че ги обичам всички“, каза тя, а думите й отрониха няколко сълзи в очите на старците.

 

 

 

 

„Идеята е много хубава, но за жалост е само веднъж в годината. Трябва да е по-често. Така децата ще се научат и на трудолюбие, и да обичат природата. И ние, възрастните имаме много какво да научим от децата, защото те са много истински. В очите им има истинска любов“, смята учителката Наташа Сенкова.

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес