Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Батановци се вдигат на бунт заради новия кмет

05 ноември 2015, 08:40 часа • 5117 прочитания

Протест в Батановци срещу избора на новия кмет Радослав Банчев. Хората въстанаха заради изборния туризъм, който според тях е довел до избора на Банчев, кандидат на ГЕРБ. Изборният туризъм му е спечелил 45 души, сигурни са хората

Дори първата братовчедка на Банчев се срамува от него, защото се оказва, че на нейния адрес са регистрирани хора, за което тя самата не знае – по нейни думи пред Нова телевизия.

Заради протеста братът на Банчев е заплашвал протестиращите, че ще ги запали, твърдят възмутените хора. По сметките на протестиращите изборните туристи са около стотина души. Имало е случаи, при които гласуващи питат къде да гласуват, защото не знаят къде е училището. Хората са категорични – искат нови избори и заплашват, че няма да пуснат Банчев в общината.

ГРАО мълчи по въпроса и не казва дали има изборни туристи, а Пернишка община твърди, че няма нарушения. Самият Банчев обаче така и не иска да се покаже. На първи тур Банчев събира 39,26%, а вече на втори – с 51,99% срещу 48,01% за противника му от БСП Радослав Петров.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес