Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С пъстра програма ОДК в Перник отбелязва 70-годишен юбилей

05 април 2023, 16:37 часа • 3922 прочитания

Петдневна палитра от пъстри и интересни събития се провеждат тази седмица в Перник по повод юбилея на Обединения детски комплекс.  

Форумът на изкуствата за деца и от деца, наречен "Ние, врабчетата" стартира в понеделник и ще приключи в петък с балетния спектакъл „Лешникотрошачката“, съобщиха от местната администрация.

Проявите са по повод 70-та годишнина на детския комплекс и са част от визията на ръководството му за ежегоден преглед на постиженията на всички учебно-творчески формации, осъществяващи дейност в него.

„Това ще бъде своеобразен синтез и „визитна картичка“, която в пълна степен да отразява постиженията, традициите, успешните практики и партньорства, създавани в продължение на 70 години - това, което изгради ЦПЛР-ОДК Перник като една от най-успешните образователни и културни институции в нашия град“, каза директорът Татяна Китанова.

Тя добави, че с отбелязването на 70-годишния рожден ден се поставя началото на един творчески продукт, който ще бъде вълнуващ, интересен и забавен.

„Озаглавихме го „Интерактивен форум на изкуствата за деца и от деца „Ние, врабчетата“ под наслов „Изкуството в живота на детето – път към себе си и към света“, каза още Китанова.

В понеделник се състоя изложба в ОДК „Изкуството в живота на изкуството“ и музикално-тацов спектакъл „Граовски вечери“.

Вчера имаше открит урок на Школата по спортни и естрадни танци, ателие по клоунада и нямо кино - творческа работилница на театрална студия „В кутийка“, сценични етюди по приказки на Андерсен, по текстове на Екзюпери и Жак Превер, концерт на Школаат по спортни и естрадни танци.

Днешният ден е предназначен за творческа работилница на школата по изобразително изкуство.
Утре е ден на отворените врати в ОДК, има игри и демонстрации на школата по баскетбол и концерт на детско-юношеския фолклорен ансамбъл „Граовче“.

В петък ще се състои инициативата на балетно студио „ИДА“, наречена „В „кухнята“ на балета“. Същият ден е и „Карнавалът на професиите“ – творчески обучителни проекти по кариерно ориентиране, инициатива на Екипа по кариерно ориентиране и консултиране към ОДК.

За петъчната вечерв Двореца на културата е подготвен балет „Лешникотрошачката“ – от деца за деца по едноименната приказка на Хофман.  

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес