Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вече е ясно кой ще управлява Панагюрище до клетвата

26 октомври 2023, 17:02 часа • 2627 прочитания

Арх. Никола Бояджиев ще изпълнява функциите на временно изпълняващ длъжността кмет на община Панагюрище от утре до полагане на клетва от новоизбрания кмет. Вр. и. д. кмет на община Белово пък ще е инж. Анета Кечева, съобщиха от областната администрация на Пазарджик. Още: Местни избори 2023: Кой е кмет в Панагюрище в предизборната кампания?

Днес, 26 октомври, областният управител Валентина Кайтазова връчи заповедите на назначените временно изпълняващи длъжността кмет на 15 населени места от област Пазарджик, които ще изпълняват тези функции от 27.10.2023г. до полагане на клетва от новоизбрания кмет.  

Причината за служебните назначения е, че Общинският съвет на Панагюрище не е приел в срок решение за избиране на временно изпълняващ длъжността кмет на Община Панагюрище и кметствата в селата Баня, Бъта, Елшица, Оборище и Поибрене.

Общинският съвет на Белово не е приел решение за избиране на временно изпълняващ длъжността кмет на Община Белово и кметствата в  Аканджиево, Дъбравите, Габровица, Голямо Белово, Мененкьово, Малко Белово и Сестримо.

Общинският съвет на Пазарджик не е приел решение за избиране на временно изпълняващ длъжността кмет на кметство с. Црънча.

"Вярвам, че всеки един от вас осъзнава голямата отговорност, която поемате като еднолични органи на изпълнителната власт. Имате нашата пълна подкрепа и доверие, за да се справите успешно. От вас в голяма степен зависи изборите да се проведат в нормална обстановка и при спазване на законовите разпоредби, посочени в Изборния кодекс, решенията на ЦИК и решенията на ОИК", каза при връчването на заповедите областният управител.

Още: Кметът на Панагюрище: Пожарът в дома ми е умишлен, от години ни заплашват

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес