Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С богата програма община Пазарджик ще почете Деня на Ботев

29 май 2024, 15:41 часа • 911 прочитания

„Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек в пълния смисъл на думата.“ С тези думи кметът на Пазарджик Петър Куленски напомня за значението на свободата, която не е просто даденост, а извоювано право. За нас, българите, 2 юни - Денят на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, е ден на дълбока почит и благодарност към нашите предци. Благодарност за подвизите и жертвоготовността им, които могат само да ни служат като пример. Това е ден, в който се замисляме за ценностите, които сме наследили, и за отговорността ни да ги съхраним, обяснява той. 

Затова кметът на Пазарджик кани всички жители и гости на община Пазарджик на 2 юни, от 17:15 часа, когато ще се проведе мащабно шествие под надслов “Пътят на Българите”. Ще се съберем пред Община Пазарджик, а шествието ще премине по бул. България до моста на р. Марица. Очаква ни богата програма, изпълнена с фолклорни представления, конни процесии, завладяващи гайдарски групи, вълнуващи възстановки на хайдушки боеве и „Ботево хоро“, изиграно от пазарджиклии, поясни за програмата Куленски. 

Заедно с Рени и Иван Андрови - художествени ръководители на Представителен Танцов Състав “Чавдар”, Сдружение „Сърце в зелено“, Сдружение “Да съхраним Българщината”, Николай Балабанов - Ансамбъл „Родопа“ - Смолян, Сдружение “Българско овчарско куче”, Иванка Трендафилова от Народно читалище "Селска пробуда 1927г.", с. Варвара, Цвятко Луджев - кмет с. Ивайло и член на Съюза на Парамедиците в България, многобройни културни, образователни, научни и обществени дейци, се обединяваме за реализацията на това значимо събитие, за да почетем нашите герои и да отбележим важността на българските традиции и ценности.

Петър Куленски е уверен в способността на пазарджиклии да бъдат обединени около обща мисия и кауза. Нека този ден бъде символ на нашето обединение!

Още: 1500 танцьори от цялата страна се събират на Pazardzhik Dance Open

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес