Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Пазарджик щял да се бори за лъвчетата Масуд и Терез

29 декември 2017, 19:14 часа • 1820 прочитания

Ще си търсим правата за лъвчетата Масуд и Терез, които Община Разград дари на Община Пазарджик. Това обяви на заседание на общинския съвет на Пазарджик кметът Тодор Попов. Според него, намесата по казуса на министъра на околната среда и водите Нено Димов е крайно недопустима, предаде БГНЕС.

Никога не сме казвали, че ще вземем сега лъвчетата, а като пораснат и им създадем необходимите условия, уточни кметът Тодор Попов. Попов посъветва природозащитниците да се научат на възпитание и тогава да имат претенции към спасяването на животните. Припомняме, че преди 2 години стана ясно, че кметът на Пазарджик се оказа с необяснимо скъп имот, но прокурорска поговорка не откри нищо.

Преди седмица, след протест на природозащитници, министърът обяви, че животните няма да бъдат настанени в пазарджишкия зоопарк, а ще бъдат изпратени в Холандия. Природозащитниците протестираха заради лошите условия в зоопарка в Пазарджик, както и заради факта, че в медиите на Делян Пеевски се появиха твърдения как се нарушавал законът с транспортирането на малките в Холандия.

Ден след като Общински съвет-Разград гласува в подкрепа на транспортирането на лъвчетата в Пазарджик, се стигна и до протеста пред Министерски съвет. Тогава министърът на околната среда и водите Нено Димов се намеси и обяви, че лъвчетата ще отидат в специализиран център в Холандия. Според кмета на община Пазарджик Тодор Попов намесата му е крайно недопустима.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес