Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мирчев: БСП да признае престъпленията на БКП, ако иска да е съвременна партия

01 февруари 2023, 17:56 часа • 2261 прочитания

Ако БСП иска някога да се превърне в съвременна лява партия, ще трябва да признае престъпленията на БКП и да скъса пъпната връв с Москва. Важно е редовно да се припомня и да не оставяме никой да подменя историята. Това написа във Facebook депутатът от "Демокрартична България" Иво Мирчев, след като по-рано днес депутатите от левицата не влязоха в зала и да почетат с минута мълчание жертвите на комунизма.

"Комунистическият режим е обявен за престъпен у нас със закон, приет преди повече от 20 години. Това не попречи на парламентарната група на БСП да излезе днес от залата, в момента, в който обявихме минута мълчание в памет на жертвите на комунистическия режим. Нямаше ги и когато Гладоморът в Украйна от 1932-33 г. бе обявен за геноцид от нашия парламент", коментира още той.

Той напомня, че комунистическият режим в България е причинил хиляди жертви и промени съдбите на милиони. "Доведе държавата ни до икономически крах и ни отклони от естествената ни европейска принадлежност. Срамно е за български политици, без значение към коя партия принадлежат, да си затварят очите за историческите факти", категоричен е депутатът.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес