Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивайло Мирчев: Президентът да свика заседание на КСНС заради заплахите на Медведев

14 юни 2024, 17:40 часа • 4104 прочитания

"Вместо Главчев да пробва да сменя позицията на България по международни въпроси в полза на интересите на Русия, защо не показва, че се грижи за нашите национални интереси и за сигурността на България, като реагира на изказванията на Медведев? А президента Радев, който също защитава все по-отявлено интересите на Русия, както демонстрира на срещата на B9, защо не свиква заседание на КСНС при тази очевидна заплаха от един от говорителите на Кремъл?"

Още: "Да съсипем живота им!": Без да иска, Медведев призна как се живее под санкции

Така депутатът Ивайло Мирчев призова институциите у нас да реагират на изявлението на Дмитрий Медведев. По думите му той "директно призовава руснаците да се мобилизират, за да нанесат максимална вреда на западните общества и инфраструктура".

Още: САЩ с нови мащабни санкции срещу Русия, удари Московската борса

"Медведев говори за вреди над гражданите, икономиките, институциите и правителствата на нашите държави. Обяснява нуждата да се открият слабите места на западните енергиен сектор, индустрия, транспорт, банкиране и социални услуги, както и да се засили информационната война. Заплашва, че ще превърнат животите ни “в пълен и безумен кошмар, в който да не могат да различат дивата измислица от реалностите на деня, адското зло от ежедневната рутина”, пише Мирчев.

"Всичко това на практика показва намеренията на Русия към Запада, а още повече - към страните от Източна Европа като България, където стратегическият им интерес за такива действия е още по-голям. Реакция от нашето правителство обаче няма", коментира депутатът. 

 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес