Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиян Василев осмя Бойко Борисов заради Христо Иванов

09 януари 2023, 09:10 часа • 7277 прочитания

"Елементарните интриги на Борисов с предложението за Христо Иванов за премиер вероятно в неговите очи са върхът на умението да бъдеш тарикат в политиката.

Христо Иванов няма да се върже. Не е самоубиец, нито пък някой ще му позволи да допусне интригите на Борисов вътре в ДБ или в отношенията му с ПП. Но публичните "оферти" целя именно това - то е ясно, че Христо няма да се върже, въпросът е хората да се вържат и да започнат да се съмняват.

Няма вариант за реформаторски блок. Макар че, откровено казано - вредата от Румен Радев и неговите служебни правителства е толкова неизмерима, че прагът на поносимост към подобни абсурдни коалиции рязко се повиши. Но колкото и да се повиши - ГЕРБ докато Борисов е начело е токсичен за всеки, който се доближи". Това написа в личния си профил във Фейсбук бившият ни посланик в Русия Илиян Василев, коментирайки вчерашното изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според Василев, Бойко Борисов говори в стил, в който да провокира съмнения, че е "задкулисен патрон" на Христо Иванов.

"(...) да допуснем абсурдното, че Христо се съгласи - и какво, ще управлява в името на национални интереси, и Борисов ще му позволи да му разрушат хатъра с Пеевски. Веднъж стомна за вода, два пъти стомна за вода.

Та да му кажа на Борисов - нямат шанс подобни полусварени, неискрени и откровено примитивно-коварни предложения. ГЕРБ доказа с гласуванията си за хартиената бюлетина, че е лишена от способност да работи за реалните каузи на демокрацията, реформите и евроатлантизма", добавя Василев.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес