Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиян Василев: Българинът иска да участва в протеста когато работата е свършена

27 март 2023, 12:25 часа • 2412 прочитания

"Следя новините от протестите в Израел. 700 хиляди души!?! Почти една десета от населението. За какво - за съдебна реформа - не са нито пенсии, нито за хляб, а за съдебна реформа!? За правосъдието, за справедливостта". Това написа в профила си във Фейсбук експосланикът ни в Русия Илиян Василев. И добавя горчиви думи:

"И си казвам, че между бедността/богатството и протестите има пряка връзка.

Не е само преклонената главица, най-страшното е, че българинът иска да участва в протеста ако вижда, че работата е свършена и трябва да се присъедини на 9 септември към партизаните.

Спирам дотук - размислите са тежки и тъжни. Знаете ли кое е най-страшно - във ФБ имаме по десетки хиляди приятели, с които твърдим, че сме съмишленици, но колчем опре работата да дадем публичен израз на това съмишлие и се оказваш пред БНТ или пред Президентството с малка група. Защото винаги имаме по-важна работа, има и "великото" българско целомъдрие за тест за спешност, ако е била спешна работата, някой друг щял е да я свърши.

Така е с всичко - ние гледаме отдалеч как другите нации се развиват, като протестират, как от гнева раждат енергия за Промяна.

А ние - гледаме, пред телевизора. И накрая виновни са малкото протестиращи - такива като БОЕЦ, като "Правосъдие за всеки" - тези, които не влизат и не искат да влизат в парламента. Защото тези хайдути ни смущават чорбаджийското спокойствие, родено в стабилната бедност, която отново ни обещават.

Както не отиваме да протестираме, така и не отиваме да гласуваме. Пак по същите причини.

Още веднъж 700 хиляди излезли на протест в Израел - държава сравнима като брой с България.

Корупцията при Радев в момента е на висотата на Бойко Борисовата. И .... краде, може. Защото пред Дондуков 2 има стотина човека".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес