Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиян Василев: Атаките по време на Олимпийските игри се координират между Русия и терористи в Близкия изток

26 юли 2024, 12:30 часа • 2044 прочитания

За тези, които като президента Радев и платноходеца Борисов, четейки новините от Франция днес, не разбират, че вървим към непреодолим разлом между Русия и ЕС/НАТО и място за междинни позиции няма, да напомня - не само Украйна е залог, макар че и тя е достатъчно значим залог - по простата причина, че само защото Украйна воюва, ние минаваме между капките със смешно нисък бюджет за отбрана и нула армия (да не говорим за жертви и ранени).

Още: Преди началото на олимпиадата: Умишлени пожари спряха жп линии във Франция

Без Украйна трябваше да харчим над 5 процента, а без НАТО над 8 процента, защото трябваше да се върнем към военна повинност и да поддържаме 100 хилядна армия, най-малкото боеспособни резервисти, без никаква гаранция, че това ще бъде достатъчно. Просто сами не можем да обезпечим националната ни сигурност.

Атаките по време на Олимпийските игри, които се координират между Русия и терористичните групи в Близкия изток, целят да покажат уязвимостта на Запада и да вкарат обществата в режим на страх и подчинение. А това няма как да се допусне.

Още: Франция арестува руснак заради заговор за Олимпийските игри в Париж

Този разлом неминуемо се пренася и у нас и само ще се задълбочава. В този процес приказките за единство, дори и от доброжелатели, са нереалистични. Да, някакво минимално равнище на съгласие винаги е нужно, но то не може да бъде определяно от приемане на руските цели на дестабилизация и разрушение на съюзите в които членуваме, защото това означава загуба на независимостта и на България. За това единственият път е изолация и маргинализация на проруските сили у нас.

Илиян Василев, Фейсбук

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес