Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Български прогнози се сбъдват: Стотици милиони, за да няма съд за лекарства с риск от рак

17 май 2024, 11:07 часа • 8282 прочитания

Международни информационни агенции като Bloomberg, Reuters и др. де факто потвърждават с отразяване на много сериозна новина споделените от нас данни до момента, а именно - че нитрозамините, които са открити като замърсители в ранитидина, са причина за развитието на рак. Това го твърдя от години по отношение на рака на кожата, като наскоро публикувахме нови български данни, касаещи развитието на меланоми и след ранитидина: ТУК! Това заяви проф. д-р Георги Чернев, ръководител на кожната клиника на МВР болница пред Actualno.com.

Още: Замърсители в лекарствата и риск от рак: Проф. Георги Чернев разказва за VI-тия конгрес на БДДХ

Новина-сензация

Преди около ден стана ясно, че фармацевтичният гигант Pfizer ще плати 250 млн. долара като обезщетения заради лекарство, което носи риск от развитие на рак. Става въпрос за Zantac - неговото активно вещество е ранитидин: Заради лекарство с риск за рак: Pfizer вади стотици милиони за обезщетения

Становището на проф. Чернев

Считаме от години, че именно наличните в ранитидина нитрозамини са и причина за развитие на меланоми. Но на практика това е нитрозаминът NDMA. Данните от агенциите по повод раковите образувания остават конфиденциални за широката публика, за да не се правят нови връзки между прием на контаминиран (замърсен) лекарствен препарат и развитие на рак: Връзката между лекарства и развитие на рак: Нови научни статии, изготвени от български специалисти

Ранитидинът отдавна е в полезрението на нашите клинични наблюдения и борда на ръководителите на звеното, занимаващо се с официализиране на данни от странични лекарствени реакции, официализира отдавна експертно мнение в специализирано международно списание: ТУК

Прогнозирахме още преди 6 години загуби в милиарди за фармацевтичната индустрия и сега те се оказват реалност, а не мит.

Още: Замърсени лекарства и рак на кожата: Нови български данни от проф. Георги Чернев

Pfizer и Sanofi плащат 350 милиона общо за мълчанието на пациентите: Bloomberg съобщи преди по-малко от месец за Sanofi. Примесите в ранитидин под формата на нитрозамини биха могли да бъдат свързани с последвало развитие на рак на кожата, но и на други форми на рак. Двете фармацевтични фирми не плащат 350 милиона долара поради факта, че ранитидинът не предизвиква рак! При това в рамките на седмица и при все още нерешен проблем с регулаторите. А там, в САЩ, глобите са в милиарди: официалните, но и неофициалните.

СНИМКА: Getty Images

Новите понятия като лекарствено медиирана нитрозогенеза и онкофармакогенеза на рака на кожата се оказват реалност, при това болезнена и много състоятелна. Не само по отношение на рака на кожата, а и на доста други ракови форми. И това е само началото, касаещо един-единствен препарат: ранитидин:

Наблюденията ни по темата касаят поне още 30 такива подобни: ТУК!

И тепърва този кръг ще расте и ще бъде "доста взискателен към производители и регулатори". За развитието на кожен рак – българските научни приноси са едни от най-съществените в световен мащаб: ТУК!

Нови наши клинични данни много скоро ще хвърлят светлина и върху съвсем нов медикамент, който се ползва от сериозен брой пациенти в световен мащаб и отново предизвиква меланоми. Предполагаемите искове там ще протекат по сходен начин. Замърсителите са същите - нитрозамините: Рак на кожата и не само заради лекарства: Нови български примери с данни

Лекарствената нитрозогенезата на рака на кожата е най-модерната концепция в световен мащаб и остава да бъде изцяло БГ откритие. Нужна е превенция, информираност и консенсус по темата, за да има по-добра резултатност и обща преживяемост. Обективната истина изплува и зашлеви тежка плесница на фармацевтичния сектор. И това е само началото..

Още: Контролирано предизвикан рак: Проф. Георги Чернев обяснява как този бич може да намалее

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес