Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По някой път просто не се получава

10 август 2012, 20:54 часа • 2369 прочитания

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Найден Найденов не скри съжалението си от загубата на полуфинала с Русия, но изтъкна че тимът ни е имал своя шанс да вземе четвъртия гейм, а след това и евентуалния тайбрек.

"Първият гейм започнахме много добре, бяхме напред и пак се получи тази серия от точки от сервис, с които всъщност ни обръщаха гейма. Нашият сервис днес не се получи, за съжаление. Има такива дни. Не е от напрежението. По някой път просто не се получава, искаш да го вкараш по-силен, по-добър, а не се получава. За мен най-важното бе, че отборът се бори и при 0:2, не се отказа. Ако беше станало 2:2, сигурно щяхме да вземем тайбрека. Бях убеден. Виждаше се, че отборът ни отиваше нагоре, а за тях – щеше да стане много по-тежко след 2:0. Но малшанс. Поздравявам момчетата, че се бориха до последно, като отбор. Сега, успокояваме топката. Според мен е нормално да има разочарование, тъй като виждахме своя шанс в 4-ия гейм. Имаме един мач, най-важният, за медал. Няма значение с кой ще играем, който дойде", заяви селекционерът на България.

Ако бяхме взели първия гейм, мачът щеше да завърши 3:0 в наша полза, заяви пък либерото Теди Салпаров след поражението с 1:3 от Русия.

"Знаехме, че Русия е преодолима, но най-лошото беше, че ни пробиваха точно в моменти, в които трябваше. Ако тези неща не се бяха случили, щяхме да се поздравим с победа", допълни Салпаров.

Разпределителят на националния отбор Георги Братоев от своя страна сподели след загубат, че разочарование няма, тъй като отборът е играл добре. Той даде обещание, че нашите ще дадат всичко от себе си и ще се опитат да спечелят бронза.

"Разликата определено дойде, че в края на първия гейм руснаците успяха да бият най-добрия си сервис и да ни затруднят в посрещането. Оттам срещу техния събран блок е трудно да се играе", заяви Братоев.

Редактор: Иво Георгиев

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес