Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Народът на КНДР може би ще гледа Олимпиадата

23 юли 2012, 22:44 часа • 646 прочитания

Президентът на Азиатския медиен съюз (АБУ) Ким Ин Кю и директорът на корейската национална телевизия КБС ще проведат разговори с представители на радио-телевизионния комитет на КНДР в близките часове, предаде Sportal.bg. Повод за срещата са предстоящите Олимпийски игри в Лондон, които могат да станат третото голямо спортно събитие, отразено в Народната демократична република.

Ким е получил разрешение да пътува до Пхенян, след като е бил поканен от представители на местния радио-телевизионен комитет, но неговото пътуване до изолирания северен съсед ще стане едва след одобрението на правителството на Република Корея. Той ще заведе в столицата на КНДР още двама представители на АБУ, като делегацията ще се опита "да организира съвместна работа по технически и тренировъчни въпроси".

КНДР ще има 51 състезатели в 11 дисциплини, сред които попадат женски футбол, вдигане на тежести, тенис на маса и борба. Гражданите на страната ще имат възможност да наблюдават трети голям спортен форум, след като АБУ организира телевизионно трасе до КНДР за игрите в Пекин през 2008 година и за световното първенство по футбол през 2010.

 

Редактор: Константин Костов

 

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес