Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лондон прочистен от проститутки заради Олимпиадата

22 юли 2012, 13:59 часа • 1136 прочитания

Олимпийските игри в Лондон не са манна небесна за всички: жриците на любовта се оплакват от зачестилите операции на полицията с цел "прочистване" на източен Лондон, където е разположен олимпийският парк.

Според проучване на местен общински съветник от септември 2010 г. досега най-малко 80 хотела, ползвани от проститутки и техни клиенти, са затворени в район Нюхам, където са основната част от олимпийските съоръжения.

Някои от проститутките вече са принудени да работят на улицата или в други квартали, което не е безопасно за тях. А онези, които работят на улицата са принуждавани от полицията да напуснат района. Не ги искат по време на игрите, се изтъква в проучавнето.

Проституцията не е незаконна във Великобритания, но публичните домове са забранени, както и хващането на клиенти на улицата от проститутките.

От своя страна кметът на Лондон Борис Джонсън обяви на интернет сайта си: "Решени сме да обуздаем проституцията и мрежите за трафик на жени с наближаване на Олимпиадата."

Проститутките от други райони на Лондон очакват трудно лято за колежките си в източен Лондон заради игрите.

Това е семейно събитие, не всички посетители са ергени. Нашата обичайна клиентела ще оредее, защото движението в Лондон ще е затруднено. Много хора възнамеряват по време на игрите да се изнесат извън столицата или да заминат на почивка.

Ще бъде кошмар; всички ще загубим много пари – така една професионалистка, работеща в хотел от повече десет години, обобщава ситуацията.

Редактор: Иво Георгиев

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес