Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По-малко туристи са посетили "Слънчев бряг" през 2014 г.

03 януари 2015, 12:08 часа • 31645 прочитания

Над 2 млн. туристи са посетили к.к. "Слънчев бряг" през изминалия туристически сезон. Информацията съобши Георги Николчев, член на УС на "Съюза на собствениците- Слънчев бряг" и председател на Българска асоциация на собствениците в туризма.

"Може да се каже, че минималният план е изпълнен. Имаше голям проблем примерно със западната част на комплекса, където хотелите наистина са направени за туристи, които се записват в последния момент или допълват бройката на хотелите в източната зона, когато вече се пренасели", допълни Николочев.

Броят на туристите в сравнение с 2013 година е значително по-малък. Причина за това са били лошите климатични условия. Сезонът на лято 2014 е приключил в края на октомври, а новият се очаква да започне към средата на април, информира Радио "Фокус".

Николчев добави, че има няколко проблема в туризма. Единият е лошата реклама. Вторият е много краткият сезон.

"Без държавна намеса, не може да чакаме удължаване на сезона и добро обслужване. Базата ни е на много високо ниво. Тя е над средноевропейско ниво, но кадрите, с които разполагаме в туризма ,са временни и ние ги обучаваме всяко лято. Има един контраст между база и обслужване. Ако държавата не помогне в тази насока, трудно ще се справим с неплатежоспособни туристи", обясни експертът.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес