Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдят Майли Сайръс за плагиатство

17 септември 2024, 22:47 часа • 652 прочитания

Срещу Майли Сайръс е заведено дело за нарушаване на авторски права заради предполагаемо използване на песен на Бруно Марс в нейния хит "Flowers", спечелил "Грами". Хитът е за бившия й съпруг, за когото се говореше, че й е изневерил с Дженифър Лоурънс.

Още: Иск за 300 млн. долара срещу Майли Сайръс - за плагиатство

Според документи, получени от TMZ, компанията Tempo Music Investments, хит сингълът на Сайръс от 2023 г. има „много музикални прилики“ с баладата на Марс от 2012 г." When I Was Your Man". Според компанията, която притежава дял от авторските права върху песента на Бруно Марс, припевът, хармонията, мелодията, прогресията на акордите и текстът на "Flowers" са "умишлено взети" от песента от 2012 г. В същото време самият Марс не е посочен като ищец по делото, предава БГНЕС.

За тази песен 31-годишната Майли Сайръс получи първата си награда „Грами“, а албумът "Flowers" стана най-добрият албум на годината и победител в категорията „Най-добро соло поп изпълнение“: Той победи дори рекордите на Тейлър Суифт и Били Айлиш.

Още: Майли Сайръс е минала под венчилото?

Говори се, че песента "Flowers" е посветена на бившия съпруг на Майли Сайръс Лиъм Хемсуърт, с когото тя беше женена от 2018 до 2020 г. Пресата писа, че той е изневерил на Майли Сайръс с актрисата Дженифър Лоурънс. Видеото и текста бяха открити препратки към Лоурънс. Така например във видеото Майли Сайръс се появи в златна рокля от колекцията на „Ив Сен Лоран“ от 1991 г., която много прилича на роклята "Prabal Gurung", която Лоурънс носеше на премиерата на „Игрите на глада“ през 2012 година.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес