Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Почина легендарният носител на 20 награди "Грами" Тони Бенет (ВИДЕО)

21 юли 2023, 16:41 часа • 2067 прочитания

Легендарният нюйоркски поп и джаз певец Тони Бенет почина на 96-годишна възраст. Той беше известен с песни като "The Way You Look Tonight", "Body and Soul" и (I Left My Heart) "In San Francisco".

Сътрудничи си и със звездни изпълнители - от Лейди Гага до Арета Франклин и Франк Синатра, който го нарича "най-добрият певец в бранша".

По време на кариерата си, продължила осем десетилетия, Тони Бенет продава милиони записи и печели 20 награди "Грами", включително награда за цялостно творчество, припомня BBC.

Смъртта му беше потвърдена от публицистката му Силвия Уайнър в изявление за "Асошиейтед прес". Тя съобщи, че Бенет е починал в родния си град Ню Йорк. Няма конкретна причина за смъртта, но през 2016 г. Бенет бе диагностициран с Алцхаймер.

Певецът Пол Йънг беше сред тези, които отдадоха почит на покойния музикант в Twitter, като написа: "Почивай в мир, Тони Бенет, наистина един от великите. Невероятен певец на живо, виждал съм го много пъти".

Актьорът Джордж Такей написа: "Тони Бенет беше последният от своя вид". "Той може и да остави сърцето си в Сан Франциско, но спечели сърцата на всички ни - от Синатра до Лейди Гага. Почивай в мир. Сега ни пееш от звездите, Тони".

ОЩЕ: Завещание на Арета Франклин, скрито в дивана ѝ, бе признато за валидно

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес