Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Почина бившият вокалист на Iron Maiden Пол Ди'Ано

22 октомври 2024, 10:55 часа • 472 прочитания

Бившият вокалист на Iron Maiden Пол Ди'Ано почина на 21 октомври на 66-годишна възраст. Неговата звукозаписна компания съобщи новината за смъртта му от името на семейството и уточни, че Пол Ди'Ано е починал в дома си в Солсбъри, Южна Англия.

Музикантите от хеви метъл групата Iron Maiden казаха, че всички са "дълбоко натъжени" от новината за смъртта на бившия вокалист, предаде ДПА. В изявление, публикувано в социалните мрежи, басистът на групата Стив Харис написа, че е "толкова тъжен, че той си отиде". Двамата наскоро са общували. "Поне доскоро все още свиреше на концерти, това беше нещо, което го поддържаше, да бъде навън, когато може. Той ще липсва на всички нас. Почивай в мир, приятелю", написа още Харис.

"Приносът на Пол за Iron Maiden беше огромен и ни помогна да тръгнем по пътя, по който вървим като група вече почти пет десетилетия", написаха от групата. Те отбелязват, че "неговото пионерско присъствие като фронтмен и вокалист, както на сцената, така и в първите ни два албума, ще бъде много добре запомнено не само от нас, но и от феновете по целия свят".

Monday 21st October 2024 We are all deeply saddened to learn about the passing of Paul Di'Anno earlier today. Paul's...

Posted by Iron Maiden on Monday 21 October 2024

Още: "Сбогом, Щурецо!": Известни личности се прощават с Кирил Маричков

Кой е Пол Ди'Ано

Ди'Ано бешe част от групата в периода между 1978 и 1981 г. Той участва в дебютния албум на Iron Maiden от 1980 г., след което и в Killers, изпълнявайки синглите "Running Free", "Sanctuary" и "Remember Tomorrow".

Пол Ди'Ано е принуден да пропусне по-голямата част от дебютния си концерт с Iron Maiden, след като е арестуван за носене на нож, припомня ДПА. Той е известен с агресивния си глас, придаващ на групата по-пънк звучене в сравнение с по-късните ѝ албуми.

Пол Ди'Ано напуска групата през 1981 г. поради хаотичното си поведение и употребата на наркотици. Мястото му е заето от Брус Дикинсън, който е настоящият вокалист на групата, но оттогава Ди'Ано участва като гост-изпълнител с Iron Maiden. След като напуска бандата, Ди'Ано записва редица солови албуми, а също така свири в редица други групи, включително Battlezone и Killers.

Роден е в Чингфорд, Източен Лондон, има пет брака и е баща на шест деца, пише БТА.

Още: Лайнъл Ричи обяви европейско турне

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес