Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обвиниха посмъртно Майкъл Джексън в плагиатство

08 февруари 2018, 08:22 часа • 3107 прочитания

Известният продуцент Куинси Джоунс, който стои зад най-големите успехи на Майкъл Джексън, обвини поп идола, че е плагиатствал няколко от своите парчета, включително и легендарната песен "Billie Jean".

"Нямам желание да го казвам публично, но Майкъл открадна доста песни", каза 84-годишният продуцент, който е участвал в създаването на албуми като "Thriller" et "Bad".

"Той бе толкова макиавелистичен, колкото е възможно", добави той в интервю за сайта Vulture. Куинси Джоунс не пропусна да покаже приликите между класическото парче на Майкъл Джексън "Billie Jean" и "State of Independence" на кралицата на диското Дона Съмър, което излиза няколко месеца по-рано. Продуцент и на двете е Куинси Джоунс, припомня БГНЕС.

На първо слушане приликите между двете не са толкова големи, но когато се направи по-внимателен звуков анализ, има сходни елементи.

Куинси Джоунс обвинява Майкъл Джексън, който почина през 2009 г., че е бил стиснат. Бившият член на групата „Джаксън файв“ отказал да кредитира своя пианист Грег Филигейнс за неговия хит "Don't Stop 'Til You Get Enough".

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес