Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-успешната рок група от Белград - Van Gogh, с първи концерт в България през декември

24 октомври 2024, 16:25 часа • 366 прочитания

Най-известната и изключително успешна рок група от Белград - Van Gogh, пристига за първия си концерт в София на 17 декември в голямата зала на ПИРОТСКА 5 Event Center.

На 17 декември музикантите от Van Gogh обещават концертът им в София да е епичен – с най-големите хитове на групата, с много настроение, неподправена енергия, мултимедия и отличен звук. На сцената бандата ще е в актуалния си формат на трио и няма да пропусне да изпълни "Neko te ima", "Pismo ocu", "Tragovi prošlosti", "Linij" и много други.

Билетите за концерта на Van Gogh на 17 декември в София се продават в системата на Eventim.bg на цена от 39 лв. (промоционална бройка билети) и 49 лв.(регулярна цена), а в деня на концерта и на вход билетите ще са по 59 лв. Вратите на клуба се отварят в 20:00 ч., а началото е обявено за 21:00 ч. Повече детайли за концерта можете да следите в събитието във Facebook.

Още: Шведите ELEINE с първи самостоятелен концерт в София

За Van Gogh 

Основана през далечната 1986 г., лидер на сръбската ъндърграунд сцена, за повече от три десетилетия бандата достига най-високите музикални върхове, развивайки се в унисон с тенденциите на 21 век. Те подготвят почвата за бъдещите рок поколения и оставят значимо музикално наследство.

Van Gogh е една от най-популярните сръбски рок групи в постюгославската епоха, която постига големи успехи още през 90-те години на 20 век. Сред най-големите постижения на групата през годините е наградата на MTV в категория "Best Adriatic Act", която печели цели два пъти - през 2007 г. и през 2014 г. През 2004 г. Van Gogh получава покана да участва като съпорт на концерта на Metallica на стадион "Партизан" в Белград, а веднага след 45-минутния си сет тогава момчетата заминават на 70-часово турне в Австралия, част от актуалното им по това време турне "DRUNDER". 

Още: Fun Lovin' Criminals разтанцуваха София така, както само те умеят (СНИМКИ)

През 2014 г. излиза книгата – фотомонография на групата, наречена символично "СЛЕДИ ОТ МИНАЛОТО". Книгата е богато оформена, смела и провокативна, и съдържа над 250 страници, а меломаните и феновете на бандата я определят като "приключенска". В нея главните герои говорят от първо лице и описват с хумор и вълнение живота на една рок група, както и трънливия ѝ път зад завесата. През 2016 г. групата Van Gogh празнува своя 30-и рожден ден и по този случай издава "Ако станем губим све" – албум с акустични версии на стари песни с нови аранжименти, поглеждайки назад към целия изминат музикален път.

През годините до днес бандата е неуморна, има впечатляваща кариера и записани 10 студийни албума, 3 концертни издания и 4 компилации. Групата е много активна и не спира да изнася концерти в клубове, големи концертни зали и често е гост на музикалните фестивали в различни точки на света. И днес групата не е загубила енергията си, а напротив - звучи още по-уверено, грабващо, модерно и зареждащо за всички пред сцената.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес