Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

LL Cool J издава нов албум след 11-годишна пауза (ВИДЕО)

15 юли 2024, 15:17 часа • 733 прочитания

Носителят на награда "Грами", рапърът, актьор и автор LL Cool J ще издаде най-новия си албум, с названието "The Fоrce", на 6 септември, предаде Асошиейтед прес. Това е четиринадесетата му продукция от 40 години, след началото на хип-хоп кариерата му. 

Въпреки че скоро не е издавал албум (последният - "Authentic" е от 2013 г.), той се занимава активно с музика. "Винаги съм се подвизавал в студиото", каза той пред Асошиейтед прес. Но през последните две години вдъхновението го спохожда. Той започва да работи с продуцент и да създава музика. Тогава се сблъсква с препятствие. "Просто имах чувството, че песните, които ми даваше този продуцент, бяха по-добри от тези, които аз пишех", каза той. Тогава насън му се явява покойният рапър Файфи Дог. "Той ми каза: "Човече, тази нова музика, по която работиш, е страхотна". Но лицето му беше като на Чесърския котарак и сякаш ме лъжеше", допълва той.

LL Cool J през 1999 г., снимка: Getty Images

След този сън нещо му подсказва да се обади на друг американски рапър Q Tip, който е пял заедно с Дог, за да работят заедно. Q Tip продуцира всяка песен от новия албум и прави всички бийтове в "The Force". LL Cool J описва процеса на създаване на 14-ия си студиен албум като връщане към чертожната дъска и учене как да рапира отново. "Трябваше да се уверя, че нещата, които казвам, наистина ме вдъхновяват. Ето защо в този албум няма много излишни неща."

Още: Футболната БГ звезда Митко Удоджи вече е рапър (ВИДЕО)

Още за новия албум

"The Force" е изобретателен рап запис, повлиян от дългата кариера на LL Cool J, който засяга различни теми, като силата на мотивацията, мощта, чувствеността и разказва поучителни истории. "Искам да покажа на хората, че изпълнителите, които са имали дълги кариери, могат да направят съвременен принос към хип-хопа, който да има голямо въздействие. Не бях виждал това да се прави преди, затова беше още едно предизвикателство: мога ли да създам нещо, което да звучи ново и свежо?", каза LL Cool J. 

Албумът е пълен с колаборации с изпълнители като Фет Джо, Съуити, Еминем, Снуп Дог, Сона Джобарте, Бъста Раймс и други, пише БТА.

Още: "Спретье да крадьетье!" призовават Ъпсурт в новото си парче (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес