Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Iron Maiden възпламени Пловдив (ВИДЕО)

23 юли 2018, 07:45 часа • 8146 прочитания

Любимата на поколения българи група Iron Maiden превърна Пловдив в световната столица на хеви метъла с помощта на 30 000 души, предаде Радио "Фокус" - Пловдив.

Пространството на Гребната база, определено за концертите от второто издание на фестивала "Hills of Rock" в града, се оказа тясно, за да приюти всички почитатели на легендарната британска група. За да бъдат по-близо до сцената и своите идоли, десетки фенове се покатериха върху металните конструкции, разделящи главната сцена от зоните с баровете и тоалетните. Тези, които не са успели да закупят билети за третата фестивална вечер, бяха оформили свое пространство на метри от пропускателните пунктове, откъдето могат да чуват хитовете на Iron Maiden и да демонстрират своята подкрепа за хеви метъл титаните, макар и от разстояние.

Едва ли някога Iron Maiden са били в по-добра форма. Британската група изпълни общо 16 от най-великите си песни - 13 в основния сетлист и още 3 на бис, преди да се раздели с пловдивската публика. 30 000 души се превърнаха в главни герои от приказката, която сътвори групата за близо два часа. Събралите се от цял свят фенове пригласяха на своите любимци от началото до края на този дълго чакан концерт. "Fear of the dark", "The trooper", "The number of the beast", "Flight of Icarus", "The clansman", "Run to the hills", The wicker man", "2 minutes to midnight" и "For the greater good of god" бяха само част от разказа на британската хеви метъл група. Впечатляващата хореография и специалните ефекти допълнително допринесоха за това концертът да се превърне в едно неповторимо изживяване за присъстващите на най-мащабното рок събитие в България, а и на Балканите - "Hills of Rock".

Празникът започна още в 16:30 часа вчера (22 юли), но много преди това пред пропускателните пунктове се бяха събрали стотици фенове, които след това се състезаваха за по-предни позиции до сцената. Iron Maiden започнаха своето легендарно шоу минути след 21:00 часа, като преди това публиката бе подгрята от метъл машините "Tremonti". В последния ден на фестивала бе отворена само главната сцена.

Тридневният фестивал "Hills of Rock" приключи за тази година. Над 50 групи преминаха през трите издигнати сцени. Над 60 000 души преминаха и станаха част от програмата на мащабното събитие на 20, 21 и 22 юли. Хедлайнери тази година бяха групите Sabaton, Judas Priest и Iron Maiden, които закриха подобаващо фестивала. Добрата новина за всички фенове на рок и метъл музиката е, че организаторите вече мислят за организацията на следващото издание на "Hills of Rock" през 2019 година, когато Пловдив ще бъде Европейска столица на културата. Обещанията са за още по-големи музикални изненади.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес