Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Еминем съди властите в Нова Зеландия за нарушени авторски права (ВИДЕО)

01 май 2017, 10:31 часа • 1636 прочитания

Рапърът Еминем започна съдебен процес срещу управляващата партия в Нова Зеландия. Той я обвинява, че е използвала без разрешение хита му Lose Yourself в своя политическа кампания, съобщи БГНЕС.

Адвокатите на музиканта твърдят пред Върховния съд в Уелингтън, че той не е давал разрешение на Новозеландската национална партия (НзНП) да използва песента му от филма „Осмата миля” (8 Mile, 2002 г.)

Адвокатът Гари Уилямс обясни, че НзНП е нарушила авторските права на Eight Mile Style – издателската компания на Еминем, като е използвала без разрешение Lose Yourself в телевизионна кампания от 2014 година.

Хитът на детройтския рапър бе поставен от списание „Ролинг стоун” (Rolling Stone) сред 500-те най-велики песни на всички времена. Той получи две награди „Грами” и една от Филмовата академия на САЩ

Дясноцентристката партия се защитава като обяснява, че използваното парче, въпреки че звучи като Еминем, е от звукова банка за производни мелодии на "Бийтбокс" (Beatbox).

Защитата би трябвало да твърди, че каквото и да е нарушение на авторските права е случайно.

Парламентарните избори през 2014 година бяха спечелени от НзНП, която управлява от 2008 година. Победата осигури на премиера Джон Кий нов мандат.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес