Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Богдана Карадочева и Стефан Димитров превземат Пловдив

02 август 2023, 16:08 часа • 2965 прочитания

Богдана Карадочева и Стефан Димитров се завръщат триумфално в Пловдив. Легендарната певица и прочутият композитор на 5 август раздават автографи в хотел "DoubleTree by Hilton" – от 18 часа в зала "Евмолпия" ще представят обединените си мемоари "Безнадежден случай" със знака на "Книгомания".

За най-верните почитатели съпрузите ще "развържат торбите" с невероятни истории. Елегантната книга с твърди корици, издържани в любимия на Богдана черен цвят, съдържа не само изключителни разкази за живота и кариерата на знаменитите артисти, но и 200 зрелищни фотографии. Изпълнителката на десетки хитове в родната поп музика разказва за приятелството си с Невена Коканова, Лили Иванова, Стоянка Мутафова, Нора Нова, Леа Иванова, Васил Найденов... Тя връща лентата към любимия си боен другар Емил Димитров, който успява да пребори соц статуквото и да я отведе в тогава забранения за нея Париж. Там - в театър "Леропеен" и руските кабарета "Динарзад" и "Распутин", аплодират феноменалния ѝ глас и я сравняват с Едит Пиаф. Богдана споделя и как съдбата за втори път - и завинаги - преплита битието ѝ с това на Стефан Димитров, съученик от кварталното училище в центъра на София. Той, на свой ред, осветлява случките с характерния си приятно ироничен стил, в който логично се промъква носталгията по младостта.

"Идеята за двойната биография е на редактора Георги Тошев. Мисля, че се получи добро издание, в което се оглежда нашият дълъг съвместен личен и творчески път", казва кралицата на шансона. Тя и маестрото на шлагерите подготвят любопитна изненада за публиката - входът е свободен, почитателите ще бъде допускани до запълването на последния стол. Както се знае, "Безнадежден случай" е заглавието на едноименното стихотворение от Миряна Башева, превърнало се в емблематичен евъргрийн от репертоара на Богдана. Но освен изповедите на певицата и на Стефан Димитров, томчето съдържа негова авторска новела, която е не по-малко впечатляваща от песните му.

На 7 август Богдана Карадочева и Стефан Димитров ще хванат микрофоните в Античния театър за страхотно шоу със същото мото – "Безнадежден случай". Сред специалните гости са Васил Найденов, Благовест и Светослав Аргирови, Вариант Б, Саша Александрова, Артур Надосян, "Бон бон". Докато представят из България мемоарите си, постоянно ги питат кога най-после ще излязат на сцената с "Дано", "Иване, Иване", "Самотен ловец е сърцето", "Остаряваме бавно", "Безнадежден случай"... И те избират Античния театър – заради изумителната му енергия и вековна красота. Васил Найденов на свой ред ще възпламени зрителите със "Сбогом, моя любов", "По първи петли", "След края на света" и с още шлагери, създадени от Стефан Димитров, като за не един от тях Богдана пише стиховете.

Още: Васил Найденов специален гост на концерта на Богдана Карадочева и Стефан Димитров

Пловдив има привилегията и удоволствието пръв да чуе и няколко нови творби на Стефан Димитров. В тях обаче няма думи на Богдана, която е на светлинни години от идеята да се изживява като поетеса. Тя обаче ще осигури наслада и на феновете, които с нетърпение очакват да чуят в Пловдив любимите ѝ френски балади.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес