Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

85 000 билета за 4 часа: Най-големият метъл фестивал в света е разпродаден

30 септември 2024, 18:00 часа • 1638 прочитания

Билетите за хевиметъл фестивала през 2025 г. в град Вакен, Северна Германия, вече са разпродадени, предаде ДПА, като цитира организаторите. За четири часа и половина са разпродадени 85 000 билета. Предишните издания на фестивала също са били разпродадени само за няколко дни или дори часове. 

"Метълисти, вие сте просто невероятни", каза основателят на фестивала Томас Йенсен. "Невероятно горди сме, че догодина отново ще можем да организираме най-зрелищното метълсъбитие за всички вас!".

Участие в 34-тото издание на Wacken Open Air (W:O:A) (от 30 юли до 2 август 2025 г.) вече са потвърдили 34 групи. Очаква се на сцената да се качат френската група Gojira, американските рокаджии от бандата Papa Roach, както и Machine Head, Saltatio Mortis, Apocalyptica и др.

Още: Gojira: Френската метъл годзила, която спечели Олимпиадата (ВИДЕО)

Още за фестивала

Снимка: Getty Images

Цените на билетите остават непроменени - 333 евро през 2025 г. В бъдеще обаче ще се заплаща допълнителна такса от 33 евро на превозно средство и 66 евро за по-големи превозни средства, като например кемпери с тегло 3,5 тона или повече. Форумът във Вакен, който се провежда в село с едва 2000 жители, се смята за един от най-големите хевиметъл фестивали в света, отбелязва БТА.

Още: Alice in Halloweenland: Приказни герои оживяват за Хелоуин в киноцентъра и тази година

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес