Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Злато, бронз, сложни изпълнения и заявка за олимпийско величие от България

16 септември 2018, 16:55 часа • 4972 прочитания

Българският ансамбъл по художествена гимнастика приключи участието си на Световното първенство в София, демонстрирайки че ще е основен "играч" на Олимпийските игри след две години в Токио. Момичетата в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова завършиха шампионата на планетата в този спорт с един златен медал (5 обръча) и един бронзов медал в многобоя, който се проведе в събота.

Възпитаничките на Весела Димитрова записаха изключително силно представяне на 5 обръча в неделния ден, като бяха единствените, които преминаха границата от 23 точки (23.300). За съжаление, грешките в многобоя в съботния ден и днешните на 3 топки и 2 обръча не позволиха на България да се качи по-нагоре на стълбичката със завоюваните медали на Световното първенство.

Българският тим показа най-висока сложност в своите съчетания и загатна за много сериозния потенциал, а целта е той да бъде напълно реализиран на Олимпийските игри в Токио след 2 години. Именно натам е насочена и подготовката на грациите ни.

Как се разви битката на 5 обръча - научете в Sportlive.bg.

Как се разви битката на 3 топки и 2 въжета - вижте в Sportlive.bg

В събота се проведе многобоят, в който въпреки грешките си, България успя да се добере до бронзов медал. Повече подробности четете в Sportlive.bg.

Иво Вецев
Иво Вецев Отговорен редактор
Новините днес