Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Златният" Рамазанов: България е моята втора родина! Оставам тук и след края на кариерата (ВИДЕО)

12 август 2024, 15:45 часа • 3485 прочитания

Олимпийският шампион от Париж 2024 Магомед Рамазанов говори пред медиите при завръщането си от френската столица. Борецът заяви, че България е неговата втора родина и иска да остане у нас след края на своята кариера, за да помага на спорта.

Рамазанов: Господ ми даде шанс в лицето на България

“Благодаря на България за тази възможност да бъда тук. Емоциите бяха страхотни. Усещах отговорност, особено като се качих на тепиха. Много е отговорно да представляваш държавата пред целия свят. Не съм много изненадан от това, че ме посрещнахте така, защото България много обича борбата и този спорт е на много високо ниво за целия народ. Като цяло съм много благодарен за това посрещане. Много ми е приятно всичко това, което направихте за мен", заяви Рамазанов при посрещането си на Летище София.

Магомед Рамазанов

Какви са целите на Магомед Рамазанов?

"Целите са ми да се боря за медали на Европейското и Световното, и след това отново да спечеля на Олимпийските игри през 2028-а. Много благодарен съм на България, че ми даде този шанс да се боря за страната. Преди това имах много трудни години, в които даже на моменти се чудех дали ще продължа да се боря, но Бог ми даде шанс в лицето на България. Чувствам се като у дома си, това е моята втора родина и съм ѝ много благодарен. Смятам да помагам на спорта в България и искам да бъда полезен на борбата. Тук има много талантливи хора, може би понякога не им достигат съвети и ще се радвам да им помогна”, разкри златният медалист.

ОЩЕ: Новиков: Следващата ми цел е световната титла – трябва да събера комплекта

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес