Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заповядайте на Simona's cup - шоуто на малките грации на Симона Пейчева

27 май 2016, 16:11 часа • 5114 прочитания

Остават само четири дни до шестото издание на детския турнир по художествена гимнастика Simona's cup. Той е идея на голямата ни прима в художествената гимнастика Симона Пейчева. В момента петкратната носителка на златни медали от световни първенства е председател на Спортен клуб Си Ви спорт, който е създаден през 2009 година.

През 2010 година, с подкрепата на Столична община се провежда първият конкурс „Simona’s cup“, който е насочен изцяло към малките гимнастички и стимулиране на детския спорт. Всяка година в състезанието участват между 120-150 малки момичета, амбицирани да последват успехите на Симона в спортната си кариера.

На 31.05.2016 за шеста поредна година Симона Пейчева организира своя конкурс, в който участие ще вземат малки гимнастички от всички клубове в страната. Треньорите, които са неотлъчно до Симона и малките момичета са Десислава Пейчева – вицесветовен шампион по естетическа групова гимнастика и Христина Витанова- Европейски шампион за девойки – ансамбъл и вицесветовен шампион жени – ансамбъл.

Във вече добре познатото спортно събитие, тази година се очаква да вземат участие около 350-400 гимнастички. Те ще се състезават във всички дисциплини, под традиционно строгия поглед на съдиите, а в края на събитието ще бъдат наградени най-добрите. Разбира се, за всички участници ще има награди, които са осигурени от спонсорите на събитието: Фреш бар, Пицарии Доминос, Олинеза, Еленко и фондация Иф Ю....

Какво ни разказа Симона Пейчева за инициативата, какви са очакванията ѝ от нашите момичета за Олимпиадата и още много на тема художествена гимнастика вижте ТУК!

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес