Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Виталий Кличко: Стари хора - лекари, актьори, искат да се бият за Украйна

03 март 2022, 20:49 часа • 9026 прочитания

Кметът на Киев Виталий Кличко е останал изумен от една част от елита на Украйна. Той заяви, че възрастни лекари, актьори и хора с други уважавани професии, но в по-сериозна възраст, идват и заявяват желание да се въоръжат и да се бият за страната си във войната срещу Русия.

"В момента има огромно патриотично движение. Старите хора - можете ли да си представите, лекари, актьори, театрални актьори, хора от много професии, които никога не са очаквали да се бият, да държат оръжия, в момента те идват при нас. Те са готови да се бият. Това е невероятно", заяви украинецът пред CNN.

Бившият световен шампион в тежка категория отправи силни думи към света относно тяхната съпротива срещу руската инвазия.

"Ние, украинците, ще се бием за всеки площад, за всяка улица в Киев, ако руските сили настъпят към града. Очакваме огромна битка, но ние се борим за семействата си", категоричен бе той. А от какво най-много се нуждае Украйна според него в момента и какво още мотивира населението им за отпор четете в Sportlive.bg.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес