Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вече има двуцифрено число жертви заради Олимпиадата в Рио

26 април 2016, 08:08 часа • 665 прочитания

По време на строителството на съоръженията за предстоящите Олимпийски игри, които ще се състоят през август, в Бразилия от 2013 година досега са загинали 11 работници. Тези данни са изнесени в доклад на Регионалното управление по въпросите на труда в Рио де Жанейро, пише БГНЕС.

Според доклада, нито един от инцидентите, довели до смъртта на хора, не е случаен. Причини за тези тежки инциденти са небрежност или неспазване на правилата за безопасност. Според началника на управлението много от нещастните случаи са и резултат от бързане и лошо планиране при строителството на олимпийските обекти.

По време на подготовката за Световното първенство по футбол, което се преведе в Бразилия през 2014 г., загинаха 8 души. При строителството на съоръженията за Олимпиадата в Лондон през 2012 г. не е имало инциденти с летален изход.

XXXI -те Олимпийски игри ще се проведат в бразилския град Рио де Жанейро от 5 до 21 август 2016 г. Това ще са първите Олимпийски игри в Южна Америка. Параолимпиадата ще се проведе няколко седмици по-късно - от 7 до 18 септември.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес