Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Васил Иванов-Лучано: Няма да спечелим злато на Рио 2016

02 август 2016, 10:30 часа • 2573 прочитания

Песимистична прогноза за представянето на българските спортисти на Олимпиадата в Рио де Жанейро направи бившият министър на спорта Васил Иванов-Лучано.

Според него златен медал едва ли ще има. Иванов възлага най-големи надежди на състезателките ни по бадминтон: „На бадминтон евентуално може да направим нещо защото двете момичета са страхотни. Говоря за медали, за злато не говорим, защото няма как да стане.

Според него „спортът ни отиде на дъното и продължава да отива все по надолу, не зная накъде ще отиде… под водата. Моето мнение е нула медали. Бронз – евентуално.“

Иванов напомни пред Нова телевизия, че от 60 години нямаме по-малка делегация и по думите му повечето хора от делегация са отишли там на екскурзия: „Надявам се зиката да не ги пипне.“

Много е трудна историята, виждате какво стана с Русия – всичките са наказани . Всички може да се откажат и да няма Русия. Нямаме щангисти, нямаме нищо, нищо не се случва. В Рио може да се представим добре ако отидем на фиестата, друго какво да правим, допълни още Иванов.

Той изказа мнение, че "спортът го няма и не съществува и това е проблем, натрупван с годините. Кралев не е виновен, защото той наследява това положение, допълни още бившият министър."

Иванов бе категоричен, че парите трябва да се дават на спортистите.

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес