Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трудно за вярване: Симон Байлс остана без злато в последните си финали в Париж

05 август 2024, 18:57 часа • 2500 прочитания

Живата легенда на спортната гимнастика - Симон Байлс, се провали в последния ден от надпреварите си на Олимпийските игри в Париж. Американката остана без медал на греда, а на земя изненадващо не заслужи титлата, а се окичи със сребърното отличие.

Симон Байлс без медал на греда и със сребро на земя

В първия уред Байлс получи 13.100 точки и завърши на пета позиция. Със златото се поздрави италианката Аличе Д'Амато благодарение на чисто съчетание и 14.366 точки. Втора се нареди световната вицешампионка от 2023 година Янцин Чжоу (Китай) с 14.100 точки, а бронзът отиде в ръцете на Манила Еспозито с 14.000 точки.

ОЩЕ: Станимира Петрова пред Actualno.com: За Париж 2024 и бъдещите си спортни планове

Симон Байлс

Бразилка победи американки на земя

На земя над всички бе бразилката Ребека Андраде, която представи силно композицията си и беше оценена с 14.166 точки. Симон Байлс завоюва сребърния медал с 14.133 точки. Тя също игра достойно, но имаше две излизания от очертанията на паркета, което на практика я лиши от триумфа. Бронзът стана притежание на Джордан Чайлс.

Американската състезателка Байлс вече има 11 отличия от олимпийски игри в кариерата си, от които седем златни. В Париж тя спечели титлите отборно, в многобоя и на прескок, където българката Валентина Георгиева финишира на пето място (подробности четете в линка).

Симон Байлс

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес