Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тройно злато за асеновградчани в Националното състезанието по спортни танци

30 април 2018, 10:50 часа • 7247 прочитания

Повече от 500 танцьори от цялата страна се включиха в Националното състезание по спортни танци, домакин на което бе Асеновград. То се проведе по повод Световния ден на танца – 29-ти април. 70 бяха танцовите двойки в турнир „Изгряващи звезди“, шест от които – от Асеновград. Над 130 момичета танцуваха индивидуално, като 15 от тях са асеновградчанки.

За първи път в състезанието участваха и непрофесионални танцьори от възрастовата категория „Сеньори”. С два златни медала от състезанието в категорията на двойките до 9-годишна възраст в различните видове танци се отличиха Димитър Георгиев и Ива Калдиева – представители на асеновградския КСТ „Асеновец“. При младежите тандемът Мариан Каракиев - Радина Нейкова си заслужи сребро и бронз. В Клас 18С+С на първото място на почетната стълбица се изкачиха Георги Геориев и Кристияна Кирякова.

Двамата са представители на смесена двойка от домакинския КСТ „Асеновец“ и пловдивския КСТ „Парадайс данс“. Освен с индивидуалните награди на състезателите, асеновградският клуб по спортни танци бе отличен и с отборното трето място в категорията на комбинация от Стандартни и Латиноамерикански танци. Танцовата надпревара премина под надслов „Спортът срещу детската агресия“. Световният ден на танца е посветен на рождения ден на великия френски хореограф и балетмайстор Жан-Жорж Новер.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес