Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Треньорът на Салимова с усмивка: Шахклубът в Бургас не побира желаещите да играят

29 август 2023, 15:40 часа • 1426 прочитания

Треньорът на Нургюл Салимова - Живко Жеков, който взе участие в пресконференцията по повод големия успех на младата ни шахматна надежда, с усмивка призна, че шахклубът в Бургас не е успял да побере всички желаещи да практикуват интелектуалния спорт. Жеков говори и за предстоящия турнир на претендентките за световната тила. Надпреварата ще се проведе в Торонто през април 2024 година. 

"Предстоят добри години за българския шахмат"

"Горд и щастлив съм с успеха на Нургюл. Не беше никак лесно! За мен тя направи подвиг. Надявам се това да даде силен тласък на детския шахмат. От Бургас ми казаха, че няма места в шахклуба за всички, които са отишли като незаписани членове до момента. Вярвам, че предстоят добри години за българския шахмат. Това класиране ще стимулира и правителство, и държавни организации, и спонсори", коментира треньорът от шахматен клуб "Бургас 64".

Нургюл Салимова

За турнира на претендентките в Торонто

"Имаме представа какво трябва да включва един щаб. Ще се опитаме максимално да осигурим цялостната и комплексна подготовка за турнира на претендентките. Подготовката започва от утре", заяви Живко Жеков. Той се изказа и по темата с разцеплението в българския шахмат (подробности четете в линка).

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес