Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това ли е новият ансамбъл по художествена гимнастика на България?

11 октомври 2024, 07:00 часа • 2269 прочитания

Ансамбълът на националния отбор по художествена гимнастика, който завоюва световна и европейска титла, се разпадна. Камелия Петрова, Магдалина Миневска, Маргарита Васиелвска и Рейчъл Стоянов решиха да не се състезават повече. Новината съобщи новият стар председател на Федерацията Илиана Раева.

Какъв ще бъде съставът на новия ансамбъл на България?

По последна информация в състава остана само София Иванова от клуб "Илияна", която е родена през 2005 г. Другите момичета напуснаха, а Раева разкри и причината. Очаква се скоро да бъдат обявени новите гимнастички, които ще бъдат част от ансамбъла. Една реклама обаче сякаш издаде кои са те преди да се е появило официално съобщение.

Едно старо име и куп нови момичета ще атакуват новия олимпийски цикъл

Основният спонсор на Българската федерация по художествена гимнастика публикува видео в социалните мрежи под слогана: "С пирует към здравословния начин на живот". Главна роля в клипа има именно София Иванова, която е спрягана за капитан на бъдещия състав. Освен нея обаче в рекламата участват Ивон Бошкилова, София Павлова, Сузан Пуладиан, Даная Атанасова, Алина Коломиец и Виктория Георгиева.

Във видеото момичетата тренират заедно, макар че все още няма официална информация от родната федерация за нов ансамбъл. А кои са те всъщност?

Весела Димитрова и София Иванова

Кои са новите момичета в ансамбъла по художествена гимнастика?

Виктория Георгиева е най-познатото име, освен София Иванова. Тя е състезател на Левски Триадица и бе резерва в досегашния състав. Нейната съотборничка Алина Коломиец е родена в Русия, в Санкт Петербург на 12 октомври 2006 г. Когато е на 6 години, семейството ѝ се премества в България, гр. Бургас. До момента представляваше "Левски Триадица" индивидуално с треньор Мирослава Батаклиева. Под наставленията на същата специалистка се подвизаваше и София Павлова.

Ивон Бошкилова е родена на 19.08.2007 г. в гр. София и е състезател на Левски с треньор Теодора Паничарска. Даная Атанасова е родена в гр.Пловдив на 01.04.2007 г. До месец май беше част от Левски. 26.03.2007 г. е рождената дата на младата талантлива гимнастичка Сузан Пуладиан. Следваща примера на по- голямата си сестра Роксана, Сузан тренира художествена гимнастика в СКХГ “Феникс” - София с треньор Жоржета Атанасова.

ОЩЕ: Конспирации: Майката на Краснобаева обвърза скандала около дъщеря си с разпадането на ансамбъла

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес