Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайсън Фюри оцеля! Циганския крал "пребори" нокдаун и получи здраво съдийско рамо срещу Нгану

29 октомври 2023, 03:10 часа • 7442 прочитания

Световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри се измъкна "сух" в може би най-слабата си изява на професионалния ринг. Британецът спечели шокиращо равностойния дуел срещу Франсис Нгану, и то след разделено съдийско решение (96:93, 95:94, 94:95). 

Циганския крал, който трябваше да спечели безпроблемно двубоя си срещу дебютиращия на боксов ринг камерунец, беше неузнаваем в представянето си. До толкова Фюри бе подценил опонента си, че в рунд №3 беше пратен в нокдаун, което още тогава даде сериозно предимство на Нгану. 

Фюри все пак успя да се съвземе и да демонстрира по-висша боксова класа с чисти прави удари, с които успя да обърне развоя и да държи на дистанция Нгану. Въпреки това във финалните 3 рунда битката се превърна в "уличен бой", като и двамата си разменяха тежки удари. В крайна сметка, Нгану, който никога не се е бил повече от 3 рунда, издържа физически сблъсъка и решението за победител в двубоя беше оставено в ръцете на съдиите. 

Така се стигна до триумф на Фюри с разделено съдийско решение - момент, посрещнат с бурни освирквания в залата и милиони недоволни в социалните мрежи. Благодарение на това решение, Фюри остава непобеден на ринга - 34 победи, 1 равенство и 0 загуби. 

Овациите обаче за камерунеца. Нгану дълги години се състезаваше в UFC и това беше дебют за него в професионалния бокс. И определено остави невероятни впечатления с представянето си, зрялата си игра и непримиримостта, с която излезе като равен с равен срещу най-доминиращата сила в бокса през последните 5 години. 

Как се стигна до шокиращия развой в Рияд и как съдиите ограбиха Нгану от заслужен триумф срещу Фюри - четете в Sportlive.bg 

Иво Вецев
Иво Вецев Отговорен редактор
Новините днес