Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Световното първенство по лека атлетика до 20 години продължава: Шестима българи на старта в Перу днес

29 август 2024, 15:22 часа • 666 прочитания

Българското участие на Световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години в Лима, Перу продължава. Шестима родни атлети ще стартират в третия ден от надпреварата в 5 различни дисциплини. Радостин Миленов, Християн Касабов и Ива Деливерска ще бягат в сериите на 110 и 100 метра с препятствия. И тримата са рекордьори на България – Милен за юноши под 20 години, Касабов и Деливерска при юношите и девойките под 18 години.

Лъчезар Вълчев ще се бори сред най-добрите юноши на троен скок 

Христо Илиев ще направи третото си бягане в Лима. След като взе участие в сериите и полуфинала на 100 метра и се класира на престижната 10-та позиция, днес Илиев ще стартира и в сериите на 200 м. Ирен Саръбоюкова ще скача в квалификациите на скок височина, а Лъчезар Вълчев ще се бори за медал във финала на троен скок, който ще започне след полунощ в 1:22 часа българско време.

Лъчезар Вълчев

Вчера единствената българска изява за деня направи 16-годишната Кристина Петкова. Тя бе поставена в шеста серия на 400 метра, в която имаше девет атлетки и завърши на 7-мо място с резултат от 55.09 секунди. С това време българката, която бе най-малката от всички участнички, зае 34-то място от 52 състезателки. ВИЖТЕ И: Пълната програма на българите в Перу

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес