Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Страхотно! Сестри Стоеви се класираха на 1/4-финал на Олимпийските игри в Париж

30 юли 2024, 11:00 часа • 2179 прочитания

Сестрите Габриела Стоева и Стефани Стоева се класираха за елиминациите на турнира по бадминтон на двойки на Олимпийските игри 2024 в Париж! Българките спечелиха последния си трети мач от груповата фаза срещу американките Ани Ху и Кери Ху с 21:18, 21:12.

Габриела и Стефани Стоеви стигнаха елиминациите в Париж 2024

Българският тандем показа реакция след допуснатия обрат срещу Китай във втория мач - и успя да спечели категорично третия си двубой, с който да си осигури място на 1/4-финалите на турнира. За класирането помогна и победата в първия мач срещу Хонконг.

Габриела Стоева Стефани Стоева бадминтон Париж 2024

Победа над САЩ класира сестри Стоеви за 1/4-финалите

Срещу отбора на САЩ сестри Стоеви бяха изключително концентрирани и мотивирани. Те не пуснаха инициативата от самото начало до самия край, като първият гейм се оказа малко по-труден за тях, но във втората част Габриела и Стефани отвориха разлика от девет точки.

Така в третите си олимпийски игри Габриела и Стефани Стоеви ще имат шанс да атакуват олимпийските медали, след като на предходните две олимпиади не успяха да прескочат груповите фази. Съперник на 1/4-финалите на българките ще бъде поставен отбор, тъй като сестрите завършиха втори в групата си след тима на Китай.

По-рано пък Десислава Ангелова се класира на 1/2-финал в гребането.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес