Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Страхотен Мицин се класира на 1/2-финал на Европейското по плуване

07 декември 2023, 11:46 часа • 1305 прочитания

Отлична спортна новина долетя от Румъния, след като българският плувец Петър Мицин се класира за полуфиналите на Европейското първенство в страната. Родният състезател се представи страхотно в дисциплината 200 метра бътерфлай, като завърши с трето време в сериите.

Мицин даде третото най-добро време

Петър Мицин даде време от 1:55.28 минути. 18-годишният българин изостана на по-малко от секунда от най-бързия плувец, който се класира за полуфиналите на Европейското първенство. Това е представителят на Швейцария Ное Понти, който финишира с време от 1:54.23 минути.

Петър Мицин

Левтеров подобри национален рекорд

Друг роден състезател – Калоян Левтеров пък подобри националния рекорд на 100 метра гръб. Българският плувец даде време от 52.46 секунди и стана първият представител на страната ни, който пада под границата от 53 секунди. До момента рекордът се държеше от Владислав Терзиев, който през 2020-та завърши за 53.02 секунди.

Времето на Левтеров обаче не бе достатъчно добро да влезе в полуфиналите, след като завърши на 21-во място. Той ще участва в преплуване за определяне на втората резерва за полуфиналите. Левтеров ще се изправи срещу сърбина Никола Ацин, който даде същото време.

Онзи ден национален рекорд не стигна на Мицин за европейски финал.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес