Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Станимира Петрова: Всичко различно от почетната стълбичка в Париж ще е разочарование за мен

29 юли 2024, 12:13 часа • 529 прочитания

Една от най-добрите български боксьорки Станимира Петрова заяви, че всичко различно от място на почетната стълбичка на Олимпийските игри в Париж ще бъде разочарование за нея. Родната състезателка в категория до 54 килограма ще участва за трети път в кариерата си на най-големия спортен форум след Игрите в Рио де Жанейро през 2016-та и Токио през 2021-ва.

Станимира Петрова говори пред колегите от „Гонг“ като разкри, че не е мислила за професионална кариера, а голямата ѝ цел е спечелването на олимпийски медал. Тя също така говори и за периода, в който за кратко се отказа от бокса, но след това се завърна на ринга още по-мотивирана и гладна за успехи.

„Мечтата ми е да спечеля олимпийски медал“

Станимира Петрова

„Ако изключим републиканските първенства, първото ми злато беше от Световното първенство. Бях много горда и щастлива, трудно ми беше да го повярвам. По-скоро не съм мислила за професионална кариера. Целта ми е да спечеля олимпийски медал. Много бях разочарована, че участието ми в Токио приключи рано, в Рио също“.

„След Токио се бях отказала от бокса, 3-4 месеца не влязох в залата. Треньорите и Стефка Костадинова ме убедиха да се върна. Петър Лесов вярва в мен и той е основната причина да продължавам да преследвам мечтата си. Мечтата ми е да спечеля олимпийски медал. След две участия на Олимпиади, всичко различно от стълбицата, ще е разочарование за мен“, каза Станимира Петрова.

Вчера Рами Киуан стартира с победа участието си на Игрите в Париж.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес