Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Станимира Петрова пред Actualno.com: За Париж 2024 и бъдещите си спортни планове

05 август 2024, 12:06 часа • 1395 прочитания

Усмихнатото момиче на българския бокс - Станимира Петрова, приключи третото си участие на олимпийски игри. Стани отстъпи пред китайката Чанг Юан на 1/4-финалите на боксовия турнир в категория до 54 килограма на Олимпийските игри в Париж и отпадна от най-големия спортен форум на крачка от медалите.

След края на Игрите 2024 асеновградчанката даде интервю за Actualno.com, в което сподели своето мнение за представянето си във френската столица. Тя отговори и на въпрос за своите бъдещи спортни планове.

- Стани, след като емоциите вече са на заден план, искам да те попитам: Какво според теб не ти достигна срещу Чанг Юан?

"Не знам какво не ми е достигнало. Дадох всичко от себе си в цялата подготовка и на ринга. Доволна съм от себе си, но така е трябвало да стане. Съжалявам, че не успях да спечеля медал и този път", започна Петрова пред Actualno.com.

ОЩЕ: Станимира Петрова през сълзи: Явно не ми е писано да имам медал от Олимпийски игри

Станимира Петрова

- Успя ли да разгърнеш пълния си потенциал в Париж, или имаше фактори, които ти попречиха?

"Много ми беше тежък жребият. Първия мач срещу настоящата световна шампионка, втори мач срещу олимпийската шампионка за девойки и сребърна медалистка от Азиатските игри. При евентуална победа трябваше да играя срещу азиатската шампионка. Много исках и мечтаех да спечеля медал", не скри Стани, която ще гледа финала в своята категория до 54 кг между Чанг Юан и Хатиче Акбаш. "Нека по-добрата победи", гласеше коментарът на родната боксьорка за големия сблъсък.

- Станимира Петрова е трикратна участничка на олимпийски игри, световна и европейска шампионка. Какво предстои за усмивката на българския бокс оттук нататък?

"Сега предстои почивка. След това времето ще покаже", лаконично отговори Станимира Петрова. "Благодаря на всички за подкрепата, на Българска федерация по бокс, Борис Георгиев - Моката, Българска армия, община Добрич, община Асеновград, спонсорите ми, на личния ми треньор, който изключително много ме разви като състезател и като човек, на всички фенове и приятели и най-вече на семейството ми, което много обичам. Продължаваме напред! България е в сърцето ми!", завърши усмихнатото момиче на българския бокс пред Actualno.com.

ОЩЕ: Хавиер Ибанес осигури първи медал за България на Игрите в Париж 2024!

Станимира Петрова

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес