Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Станимира Петрова: Няма как да загубя, когато Стефка Костадинова ме гледа

30 юли 2024, 14:15 часа • 1382 прочитания

Най-добрата българска боксьорка в категория до 54 килограма Станимира Петрова се класира за 1/4-финалите на Олимпийските игри в Париж, след като победи световната шампионка Хуан Шао Вен с 4:1 съдийски гласа. Родната състезателка бе много щастлива от първия си успех в кариерата на най-големия спортен форум.

Станимира Петрова заслужено победи

След победата си на Шао Вен Станимира Петрова заяви пред колегите от БНТ, че е била притеснена, когато е разбрала, че резултатът след втория рунд е равен, но е погледнала към председателя на БОК Стефка Костадинова и си е казала, че няма как да загуби. Българската боксьорка допълни, че трябва да забрави мача с тайванката и се фокусира върху следващата си среща.

Станимира Петрова

„Тук съм да се представя добре във всеки един мач“

„Трудна среща. Това е действащата световна шампионка. Определено добра боксьорка. Най-голямото ѝ предимство е ръстът. Радвам се, че успях да се събера. Малко се притесних, когато разбрах, че резултатът е равен. Само погледнах към Стефка Костадинова, тя е там на трибуните, гледа ме, няма как да загубя".

"Трябваше да играя много активно и агресивно, за да не загубя мача. Този мач го забравяме. Правим тактика за следващия мач. Тук съм да се представя добре във всеки един мач“, каза Станимира Петрова.

Вчера Станимира Петрова заяви, че всичко различно от почетната стълбичка ще бъде разочарование за нея.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес