Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сребърен медал за ансамбъл-жени във финала на 5 обръча на европейското по художествена гимнастика (ВИДЕО)

21 май 2023, 16:54 часа • 3126 прочитания

Българските гимнастички от състава на ансамбъл-жени спечелиха сребърния медал във финала на 5 обръча на 39-ото Европейско първенство по художествена гимнастика в Баку! 

Победители стана ансамбъла на Израел. С бронзовото отличие се окичи ансамбъла на Италия.

Припомняме, че на 20 май българският ансамбъл стана абсолютен европейски шампион. Страната ни спечели и отборната титла на първенството, а Боряна Кален е новата европейска шампионка по художествена гимнастика.

След абсолютна европейска титла Боряна Калейн добави сребърен медал във финала на бухалки и бронз на обръч. Така европейската кралица се прибира с пълен комплект медали от азербайджанската столица.

Стилияна Николова завърши с бронзов медал в индивидуалния многобой, с което повтори успеха си от миналата година. Днес тя добави още две отличия - сребърен медал на топка и бронзово отличие на лента.

Изключителен дебют за Ева Брезалиева във възраст жени на Европейско първенство. Брезалиева игра само лента в Баку и днес завоюва сребърния медал.

Общо седем медала - 1 златен, 3 сребърни и 3 бронзови отличия за България в индивидуалната надпревара на 39-ото Европейско първенство по художествена гимнастика.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес